EETPUNT DE BERK

Toen door de gemeente het plan werd gemaakt om het bedrijventerrein Echt/St. Joost uit te breiden en genoemd werd als “De Gouden Driehoek” van Limburg , kwam mijn droom (Har Meuwissen uit Echt) in een versnelling terecht en heel langzaam in vervulling. Een broodjeszaak met bezorgservice annex friture en een eetgelegenheid voor kleinere gerechten op een unieke locatie, namelijk in een bedrijfshal op het bedrijventerrein De Berk te Echt.

Na enige administratieve rompslomp, veel ideeën op papier zetten, maar ook tegenslagen met aanvragen van benodigde papieren en vergunningen, is het ons toch gelukt. Een bedrijfshal van 8 x 10 x 6 meter hoog werd helemaal omgebouwd tot een unieke eetgelegenheid op een speciale plek.

Op 7 augustus 2006 opende Eetpunt de Berk haar deuren.

Eetpunt de Berk is niet alleen voor medewerk(st)ers van bedrijven en leerlingen van scholen die in de omgeving gevestigd zijn, maar ook particulieren kunnen bij ons terecht voor een hapje en een drankje. De menukaart biedt een uitgebreid assortiment aan o.a. broodjes, sandwiches, salades, soepen, uitsmijters, dranken, maar ook verse frites en snacks.

De buurtschappen van Echt, zoals Gebroek, Berkelaar, Schilberg etc. zijn allen bedacht met een eigen klok in de zaak (als decoratie). Ook de sandwiches en salades hebben een plaatsgerelateerde naam.

Nu de gemeente samen met OML bezig is om ons bedrijventerrein uit te breiden, grijpen ook wij deze kans aan om hier iets mee te doen.

Wij zijn in juli 2012 gestart met een hamburgerkaart (vandaar die grote hamburger op onze bedrijfsauto). Het unieke aan deze kaart is dat bijna alle hamburgers de namen dragen van de straten gelegen op het bedrijventerrein De Berk te Echt, waar wij gevestigd zijn. De straatnamen zijn allemaal afgeleid van beroemde uitvinders. Zo hebben we b.v. de Bellburger, de Newton-burger, de Voltaburger, etc.

Aangezien er nog maar 12 straten zijn, maar wij wel al 25 verschillende hamburgers hebben, hebben wij een aantal namen van uitvinders zelf opgezocht en de hamburgers zo benoemd. Misschien dat de gemeente bij het toekennen van de nieuwe straatnamen op het nieuwe gedeelte van het bedrijventerrein gebruik kan en wil maken van onze “hamburgernamen”, zoals Beaufort, Richter, Braille, Michelin, Diesel, etc.

Na ruim 6 jaar is “Eetpunt” een begrip geworden en niet meer weg te denken. Vanuit alle windstreken weet men ons te vinden. Bij verschillende bedrijven op diverse industrieterreinen in de regio wordt gebruikt gemaakt van onze bezorgservice. Ook particuliere klanten weten de weg naar het industrieterrein te vinden voor vooral onze verse frites en snacks, voor de ruime keuze in hamburgers, maar ook voor broodjes, salades, etc.